oświetlenie skarpetek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ossa
    Drive
    • 2014
    • 69

mac_aaron Dzięki, i to jest normalna odpowiedź. Nie zauważyłem wcześniejszego postu, mój błąd,. Jeszcze raz dzięki!
    Moja O3 2.0 TDI 4x4
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...322195#1322195

Komentarz

• Amix
      Ambiente
      • 2014
      • 220

Zamieszczone przez Ossa
      Zamieszczone przez Amix
      Zakupiłem samochód z placu w fajnej wersji silnikowej ale bez podświetlenia
      Ciężko nachylić się i sprawdzić ?.
      Amix osoby o jakimkolwiek poziomie inteligencji i chęci pomyślunku, pewnie nie zachowywałyby się jak gówniarze/hejterzy tylko pomyśleli, że np samochód jest jeszcze nieodebrany Życzę Ci takich odpowiedzi, jak będziesz miał jakieś pytanie, bo trochę słomą z butów zajechało :?
      Jeśli o inteligencji mowa, to ja przed odbiorem parę razy podjechałem do salonu i sprawdzałem różne rzeczy. Nawet podjechałem z miarką i pomierzyłem, czy będe mógł spokojnie zamontować teleskopowe podnoszenie maski. Ciężko było podjechać do swojego autka z placu i taką głupotę sprawdzić ? Właśnie do tego trzeba trochę inteligencji, pomyślunku i zaradności. Z drugiej jednak strony dołożenie oświetlenia skarpetek to chyba sprawa oprawek z żarówkami, bo ciągnięcie wiązki na pewno by było droższe niż 100zł według konfiguratora.
      4x25zł to koszt oprawek z żarówkami. Trzeba jeszcze te skarpetki dokodować do systemu, bo w komputerze pokładowym ustawiasz jasność oświetlania podczas jazdy i to będzie bardziej trudne.
      Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
      Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
      Moja szara myszka - Octavia 3
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773

Komentarz

• Ossa
        Drive
        • 2014
        • 69

Amix, skoro pytam tzn, że tego zrobić nie mogę. O co Ci chodzi? Przecież ten temat dotyczy właśnie skarpetek...[/b]
        Moja O3 2.0 TDI 4x4
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...322195#1322195

Komentarz

• mac_aaron
          Elegance
          • 2012
          • 984
          • Octavia III (5E3)
          • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez Amix
          Z drugiej jednak strony dołożenie oświetlenia skarpetek to chyba sprawa oprawek z żarówkami, bo ciągnięcie wiązki na pewno by było droższe niż 100zł według konfiguratora.
          No tak, ale to nie jest liczone jako ciągnięcie nowej wiązki, tylko (chyba) fabryka montuje inną wiązkę przystosowaną do lampek.

Komentarz

• bob_best
            Rider
            • 2013
            • 744
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

przeglądając briskodę trafiłem na wątek że ktoś dołożył oświetlenie skarpetek do O3:

wymagany angielski - mam nadzieję, że komuś się przyda
            Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• Gustaw78
              Ambiente
              • 2008
              • 182
              • Octavia III (5E3)
              • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Odświeżę temat, gdyż wątek w którym zadałem pytanie podobne milczy.
              Przeczytałem cały ten wątek i w zasadzie nie ma w nim odpowiedzi na pytanie:
              Czy auto, które nie było fabrycznie wyposażone w podświetlenie nóg ma podciągniętą wiązkę/instalację do tych lampek?
              Dodam, że mam wszystkie 4 otwory na lampki. Natomiast nie wiem jak namacać kable, żeby zweryfikować czy są.
              Pod fotelem znalazłem wiązkę, a w niej trzy przewody.
              Zdjęcie + opis wstawiłem tutaj – http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...8490&start=125
              (przedostatni post + zdjęcie)
              Bardzo mi zależy, żeby się dowiedzieć czy są wyprowadzone kable, bo wtedy wystarczy mi tylko dokupić lampki i przekodować funkcję
              Dziękuje wszystkim za okazaną pomoc!

[ Dodano: Sro 24 Cze, 15 19:53 ]
              Zamieszczone przez Guras
              Wracając do początkowego pytania - udało się komuś doposażyć auto w to oświetlenie?
              Będę się za to pewnie zabierał.
              Na razie próbuje zebrać koszty.
              A tak przy okazji Mam prośbę.
              Czy może mi ktoś sprawdzić numery katalogowe lampek od podświetlenie nóg oraz czy takie same lampki są do podświetlenia bagażnika i schowka.
              Chce sobie dokupić 4 lampki do oświetlenia nóg i potrzebuje się upewnić odnośnie numerów katalogowych.
              A gdyby ktoś mógł podać jeszcze dodatkowo numer katalogowy wiązek do lampek oświetlenie nóg to już w ogóle będę bardzo wdzięczny
              OCTAVIA 3 ELEGANCE 2,0 TDI (150KM) DSG + AMAZING+ kiera trójramienna +AMUNDSEN.

Komentarz

• jackowski11
                Drive
                • 2015
                • 47

Odświeżę temat, gdyż wątek w którym zadałem pytanie podobne milczy.
                Przeczytałem cały ten wątek i w zasadzie nie ma w nim odpowiedzi na pytanie:
                Czy auto, które nie było fabrycznie wyposażone w podświetlenie nóg ma podciągniętą wiązkę/instalację do tych lampek?
                Kolego Gustaw78, czy udało ci sie zamontować oświetlenie?
                Chcialem odświeżyć temat, tu tez cisza

podziel sie doświadczeniami - mnie tez to prawdopodobnie czeka

Komentarz

• Gustaw78
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 182
                  • Octavia III (5E3)
                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Niestety nic z tym jeszcze nie zrobiłem – brak czasu. Natomiast wiem, że pojawiły się w sprzedaży gotowe zestawy: lampki+ kable.
                  Oczywiście trzeba wiedzieć, gdzie to wszystko podłączyć… ja niestety nie wiem, ale zapewne są ludzie, którzy to ogarną bez problemu.
                  Do tego wszystkiego trzeba jeszcze zakodować, żeby można było tym wszystkim sterować z poziomu radia.
                  O ile się nie mylę cały zestaw 4 lampek to koszt ok. 200zł

Komentarz

• krzyzakp
                    L&K
                    • 2013
                    • 1016
                    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Gustaw78, obstawiam ze Enriquez wlasnie z Twoich rejonow temat ma ogarniety albo chetnie sie pobawi w ogarniecie tego po raz pierwszy na Twoim aucie. Bac sie nie ma czego, nie jedno juz modował, wiec to to pewnie zajmie mu 2piwka i troche czasu

Moja O3 RS

Komentarz

• Gustaw78
                      Ambiente
                      • 2008
                      • 182
                      • Octavia III (5E3)
                      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zgadza się. Wszelkie mody będę właśnie u niego robione.
                      Tylko muszę mieć chwile czasu i na spokojnie to ogarnąć.

Komentarz

• jackowski11
                        Drive
                        • 2015
                        • 47

Czy mówicie o takich zestawach:

dwie rozne aukcje podejrzewam ze ten sam sprzedający.
                        Rozumiem ze do tych lampek i tak potrzeba oddzielnej wiązki do wpięcia sie w instalacje?

Komentarz

• krzyzakp
                          L&K
                          • 2013
                          • 1016
                          • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

jackowski11, nie mam numerow pod reka, ale z wygladu pasuja.

Oprocz lampek potrzebujesz jeszcze wlasnie wiazki podciagnietej do foteli i pod nogi z przodu, a do tego jeszcze programowanie przez VCDS.

Moja O3 RS

Komentarz

• Ironik
                            Ambiente
                            • 2013
                            • 240
                            • Octavia III (5E3)
                            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zestaw lampek + wiązki:

Komentarz

• nj
                              Classic
                              • 2015
                              • 13

Witam
                              Wiem, że ktoś może się zdenerwować pisząc do mnie, żebym sobie na forum poszukał ale jest tu za dużo opcji... Generalnie chcę wymienić żarówki w całym wnętrzu QIII i z tego co znalazłem to wszystkie są W5W. Czy mogę liczyć, że ktoś w punktach wpisze, które żarówki LED mam zakupić aby pasowały pod względem wymiarów ? Zaznaczam, że mam wszystkie wiązki:

- oświetlenie wnętrza x4 (2xprzód + 2xtył)
                              - oświetlenie skarpetek x 4
                              - oświetlenie schowka x1
                              - oświetlenie bagażnika x 2

Chciałbym hurtem zamówić wszystkie aby świeciły tak samo, z góry dziękuje

Komentarz

• georgg
                                RS
                                • 2013
                                • 17102
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

nj, sprawdź pod tym linkiem http://sklep.motohid.pl/pl/p/Skoda-O...MAX-5500k/1124
                                SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                                ​​​
                                Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• jackowski11
                                  Drive
                                  • 2015
                                  • 47

Zamieszczone przez Ironik
                                  Dziekuje
                                  Czy po podpięciu całości komputer juz widzi nową opcje czy trzeba jeszcze to jakoś "zgłosić?
                                  Kolego Ironik instalowales cos takiego u siebie?

Komentarz

• Ironik
                                    Ambiente
                                    • 2013
                                    • 240
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez jackowski11
                                    Zamieszczone przez Ironik
                                    Dziekuje
                                    Czy po podpięciu całości komputer juz widzi nową opcje czy trzeba jeszcze to jakoś "zgłosić?
                                    Kolego Ironik instalowales cos takiego u siebie?
                                    Moja Skoda wyjechała z fabryki z oświetleniem skarpetek

Komentarz

• georgg
                                      RS
                                      • 2013
                                      • 17102
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Pewnie trzeba będzie zakodować w VCDS.
                                      ​​​
                                      Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• jackowski11
                                        Drive
                                        • 2015
                                        • 47

Rozumiem. Bez kabelka i softu nic nie zrobie
                                        Usmiechne sie do serwisu - moze w ramach gwarancji pomogą?

Swoją droga znalazłem fajny opis jak dołożyć oświetlenie nóg na przykładzie vw.
                                        Blog poświęcony modyfikacjom i ulepszeniom przeprowadzanym na samochodach marki VW. Zawiera również opisy ciekawostek, akcesoriów i doraźnych napraw.

Komentarz

• georgg
                                          RS
                                          • 2013
                                          • 17102
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

jackowski11, pogadaj z kolegą Enriquez.
                                          ​​​
                                          Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• Gustaw78
                                            Ambiente
                                            • 2008
                                            • 182
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Rozumiem. Bez kabelka i softu nic nie zrobie
                                            Usmiechne sie do serwisu - moze w ramach gwarancji pomogą?
                                            l
                                            Zapomnij o tym, że ASO Ci cokolwiek zakoduje...
                                            Nawet nie mają czym zrobić modów. Poza tym oni nie świadczą takich usług. Jest to wg nich naruszenie gwarancji.

Doposażenie w oświetlenie skarpetek także trzeba zrobić na własną rękę i własne ryzyko.

[ Dodano: Pią 18 Gru, 15 13:33 ]
                                            Czy mówicie o takich zestawach:

dwie rozne aukcje podejrzewam ze ten sam sprzedający.
                                            Rozumiem ze do tych lampek i tak potrzeba oddzielnej wiązki do wpięcia sie w instalacje?
                                            To nie są lampki do oświetlenia wokół przestrzeni nóg. Poza tym brakuje wiązek.
                                            Lepiej kupić cały zestaw w MOTO HID za te dwie stówy i masz wszystko. Pozostaje zamontować, wpiąć się z kablami w odpowiednie miejsce i zakodować. Wtedy powinno działać tak samo jak z oświetleniem fabrycznym. Bynajmniej tak mi się wydaje, choć nie znam się na tym...
                                            Może bardziej doświadczeni się wypowiedzą

Komentarz

• OzA
                                              Ambiente
                                              • 2010
                                              • 125
                                              • Octavia IV (NX3)

Nawet nie mają czym zrobić modów. Poza tym oni nie świadczą takich usług. Jest to wg nich naruszenie gwarancji.
                                              Nie wiem do jakiego dealera jeździsz ale mi przy gwarancyjnej wymianie sprzęgła na moją prośbę zakodowali CH/LH z xenon na przeciwmgielne, staging, prawe lusterko w dół na wstecznym, domykanie szyb podczas deszczu, ośw. tablicy na LED oraz wymienili żarówki w lusterkach na LED które im dałem. Fakt, że sami może by nie wiedzieli jak to zakodować ale dałem im tłumaczony wydruk ze strony www.stemei.de

Sami zaproponowali i wpisali do książki programowanie aby był ślad, że to oni robili w aucie na gwarancji a nie ja sam. Więc warto szukać dealera, który Ci odpowiada.
                                              OzA

O4 PHEV Szary Matt

Komentarz

• lubek24
                                                Rider
                                                • 2013
                                                • 597
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez OzA
                                                Nie wiem do jakiego dealera jeździsz ale mi przy gwarancyjnej wymianie sprzęgła na moją prośbę zakodowali CH/LH z xenon na przeciwmgielne, staging, prawe lusterko w dół na wstecznym, domykanie szyb podczas deszczu, ośw. tablicy na LED oraz wymienili żarówki w lusterkach na LED które im dałem. Fakt, że sami może by nie wiedzieli jak to zakodować ale dałem im tłumaczony wydruk ze strony www.stemei.de

Sami zaproponowali i wpisali do książki programowanie aby był ślad, że to oni robili w aucie na gwarancji a nie ja sam. Więc warto szukać dealera, który Ci odpowiada.
                                                Ok wszystko jasne tylko się pochwal ile Cię za to skasowali? Moj srrwis też to robi ale jak dosiedzialem się ile kosztuje włączenie staging (80 pln ) to ręką aż swierzbiła by za jedno kliknięcie tyle kasy brać.
                                                O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496

Komentarz

• bob_best
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 744
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez OzA

Zazdroszczę serwisu. U mnie nic nie robią - pytałem. Rozmawiałem o obniżeniu i widziałem że kompletnie nie czują tematu
                                                  Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• jackowski11
                                                    Drive
                                                    • 2015
                                                    • 47

[quote="OzA"]
                                                    ... Fakt, że sami może by nie wiedzieli jak to zakodować ale dałem im tłumaczony wydruk ze strony www.stemei.de
                                                    .
                                                    Mogłbyś wskazać konkretny link

przeszukałem całe menu dt Octavii III - nie znalazłem

Komentarz

Pracuję...