mac_aaron Dzięki, i to jest normalna odpowiedź. Nie zauważyłem wcześniejszego postu, mój błąd,. Jeszcze raz dzięki!
oświetlenie skarpetek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez OssaZamieszczone przez AmixZakupiłem samochód z placu w fajnej wersji silnikowej ale bez podświetlenia
4x25zł to koszt oprawek z żarówkami. Trzeba jeszcze te skarpetki dokodować do systemu, bo w komputerze pokładowym ustawiasz jasność oświetlania podczas jazdy i to będzie bardziej trudne.Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Komentarz
-
-
Amix, skoro pytam tzn, że tego zrobić nie mogę. O co Ci chodzi? Przecież ten temat dotyczy właśnie skarpetek...[/b]Moja O3 2.0 TDI 4x4
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...322195#1322195
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AmixZ drugiej jednak strony dołożenie oświetlenia skarpetek to chyba sprawa oprawek z żarówkami, bo ciągnięcie wiązki na pewno by było droższe niż 100zł według konfiguratora.
Komentarz
-
-
Odświeżę temat, gdyż wątek w którym zadałem pytanie podobne milczy.
Przeczytałem cały ten wątek i w zasadzie nie ma w nim odpowiedzi na pytanie:
Czy auto, które nie było fabrycznie wyposażone w podświetlenie nóg ma podciągniętą wiązkę/instalację do tych lampek?
Dodam, że mam wszystkie 4 otwory na lampki. Natomiast nie wiem jak namacać kable, żeby zweryfikować czy są.
Pod fotelem znalazłem wiązkę, a w niej trzy przewody.
Zdjęcie + opis wstawiłem tutaj – http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...8490&start=125
(przedostatni post + zdjęcie)
Bardzo mi zależy, żeby się dowiedzieć czy są wyprowadzone kable, bo wtedy wystarczy mi tylko dokupić lampki i przekodować funkcję
Dziękuje wszystkim za okazaną pomoc!
[ Dodano: Sro 24 Cze, 15 19:53 ]
Zamieszczone przez GurasWracając do początkowego pytania - udało się komuś doposażyć auto w to oświetlenie?
Na razie próbuje zebrać koszty.
A tak przy okazji Mam prośbę.
Czy może mi ktoś sprawdzić numery katalogowe lampek od podświetlenie nóg oraz czy takie same lampki są do podświetlenia bagażnika i schowka.
Chce sobie dokupić 4 lampki do oświetlenia nóg i potrzebuje się upewnić odnośnie numerów katalogowych.
A gdyby ktoś mógł podać jeszcze dodatkowo numer katalogowy wiązek do lampek oświetlenie nóg to już w ogóle będę bardzo wdzięcznyOCTAVIA 3 ELEGANCE 2,0 TDI (150KM) DSG + AMAZING+ kiera trójramienna +AMUNDSEN.
Komentarz
-
-
Odświeżę temat, gdyż wątek w którym zadałem pytanie podobne milczy.
Przeczytałem cały ten wątek i w zasadzie nie ma w nim odpowiedzi na pytanie:
Czy auto, które nie było fabrycznie wyposażone w podświetlenie nóg ma podciągniętą wiązkę/instalację do tych lampek?
Chcialem odświeżyć temat, tu tez cisza
podziel sie doświadczeniami - mnie tez to prawdopodobnie czeka
Komentarz
-
-
Niestety nic z tym jeszcze nie zrobiłem – brak czasu. Natomiast wiem, że pojawiły się w sprzedaży gotowe zestawy: lampki+ kable.
Oczywiście trzeba wiedzieć, gdzie to wszystko podłączyć… ja niestety nie wiem, ale zapewne są ludzie, którzy to ogarną bez problemu.
Do tego wszystkiego trzeba jeszcze zakodować, żeby można było tym wszystkim sterować z poziomu radia.
O ile się nie mylę cały zestaw 4 lampek to koszt ok. 200złOCTAVIA 3 ELEGANCE 2,0 TDI (150KM) DSG + AMAZING+ kiera trójramienna +AMUNDSEN.
Komentarz
-
-
Witam
Wiem, że ktoś może się zdenerwować pisząc do mnie, żebym sobie na forum poszukał ale jest tu za dużo opcji... Generalnie chcę wymienić żarówki w całym wnętrzu QIII i z tego co znalazłem to wszystkie są W5W. Czy mogę liczyć, że ktoś w punktach wpisze, które żarówki LED mam zakupić aby pasowały pod względem wymiarów ? Zaznaczam, że mam wszystkie wiązki:
- oświetlenie wnętrza x4 (2xprzód + 2xtył)
- oświetlenie skarpetek x 4
- oświetlenie schowka x1
- oświetlenie bagażnika x 2
Chciałbym hurtem zamówić wszystkie aby świeciły tak samo, z góry dziękuje
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez IronikZestaw lampek + wiązki:
http://sklep.motohid.pl/pl/p/Zestaw-...koda-Audi/1507
Czy po podpięciu całości komputer juz widzi nową opcje czy trzeba jeszcze to jakoś "zgłosić?
Kolego Ironik instalowales cos takiego u siebie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jackowski11Zamieszczone przez IronikZestaw lampek + wiązki:
http://sklep.motohid.pl/pl/p/Zestaw-...koda-Audi/1507
Czy po podpięciu całości komputer juz widzi nową opcje czy trzeba jeszcze to jakoś "zgłosić?
Kolego Ironik instalowales cos takiego u siebie?
Komentarz
-
-
Rozumiem. Bez kabelka i softu nic nie zrobie
Usmiechne sie do serwisu - moze w ramach gwarancji pomogą?
Swoją droga znalazłem fajny opis jak dołożyć oświetlenie nóg na przykładzie vw.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jackowski11Rozumiem. Bez kabelka i softu nic nie zrobie
Usmiechne sie do serwisu - moze w ramach gwarancji pomogą?
l
Nawet nie mają czym zrobić modów. Poza tym oni nie świadczą takich usług. Jest to wg nich naruszenie gwarancji.
Doposażenie w oświetlenie skarpetek także trzeba zrobić na własną rękę i własne ryzyko.
[ Dodano: Pią 18 Gru, 15 13:33 ]
Zamieszczone przez jackowski11Czy mówicie o takich zestawach:
dwie rozne aukcje podejrzewam ze ten sam sprzedający.
Rozumiem ze do tych lampek i tak potrzeba oddzielnej wiązki do wpięcia sie w instalacje?
Lepiej kupić cały zestaw w MOTO HID za te dwie stówy i masz wszystko. Pozostaje zamontować, wpiąć się z kablami w odpowiednie miejsce i zakodować. Wtedy powinno działać tak samo jak z oświetleniem fabrycznym. Bynajmniej tak mi się wydaje, choć nie znam się na tym...
Może bardziej doświadczeni się wypowiedząOCTAVIA 3 ELEGANCE 2,0 TDI (150KM) DSG + AMAZING+ kiera trójramienna +AMUNDSEN.
Komentarz
-
-
Zapomnij o tym, że ASO Ci cokolwiek zakoduje...
Nawet nie mają czym zrobić modów. Poza tym oni nie świadczą takich usług. Jest to wg nich naruszenie gwarancji.
Sami zaproponowali i wpisali do książki programowanie aby był ślad, że to oni robili w aucie na gwarancji a nie ja sam. Więc warto szukać dealera, który Ci odpowiada.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OzAZapomnij o tym, że ASO Ci cokolwiek zakoduje...
Sami zaproponowali i wpisali do książki programowanie aby był ślad, że to oni robili w aucie na gwarancji a nie ja sam. Więc warto szukać dealera, który Ci odpowiada.O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OzAZapomnij o tym, że ASO Ci cokolwiek zakoduje...
Sami zaproponowali i wpisali do książki programowanie aby był ślad, że to oni robili w aucie na gwarancji a nie ja sam. Więc warto szukać dealera, który Ci odpowiada.Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
[quote="OzA"]Zapomnij o tym, że ASO Ci cokolwiek zakoduje...
... Fakt, że sami może by nie wiedzieli jak to zakodować ale dałem im tłumaczony wydruk ze strony www.stemei.de
.
przeszukałem całe menu dt Octavii III - nie znalazłem
Komentarz
-
Komentarz